Mijlpalen van het kind
Kinderen ontwikkelen zichzelf. Ze hebben hun omgeving nodig om ervaringen op te doen en de juiste begeleiding te krijgen.
Op deze tijdslijn maak je kennis met mijlpalen op het gebied van motoriek, taalontwikkeling, sociaal-emotionele en cognitieve-zintuiglijke ontwikkeling én persoonlijkheidsontwikkeling. Ook lees je hoe Kindergarden de omgeving van de kinderen inricht zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van een baby in de eerste fase? Wist je bijvoorbeeld al dat een baby al vanaf de tweede maand gedrag leert te herhalen? En dat de eenkennigheidsfase bij jongens vaak later start dan bij meisjes? Lees meer over de ontwikkelingen van een baby in de leeftijd van 0 tot 6 maanden.
Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van een baby in de tweede fase? Wist je bijvoorbeeld al dat een kindje na 8 maanden doelbewust gaat communiceren? En dat rood de eerste kleur is die kinderen kunnen zien? Lees meer over de ontwikkelingen van een baby in de leeftijd van 6 tot 12 maanden.
Wil je meer weten over de ontwikkeling van een dreumes in de eerste fase? Wijst je bijvoorbeeld dat dreumesen steeds meer contact zoeken met andere kinderen? Maar dat ze zich nog niet kunnen inleven in de gevoelens van een ander? Wij hebben de mijlpalen in de ontwikkeling van een dreumes in de eerste fase op een rijtje gezet.
Wist je dat dreumesen in de tweede fase gaan begrijpen waarom dingen niet mogen? En dat liedjes, rijmpjes en versjes steeds beter worden onthouden? Lees meer over de ontwikkelingen van een dreumes in de leeftijd van 1,5 tot 2,5 jaar.
Kinderen in de peuterleeftijd kunnen en willen steeds meer. Wist je bijvoorbeeld dat een kind tussen het derde en vierde levensjaar voorkeur krijgt voor de linker- of de rechterhand? En dat in deze fase de eerste vriendschappen ontstaan? Lees meer over de ontwikkelingen van een peuter in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.
We vertellen je graag meer...
Tijdens een rondleiding op één van onze vestigingen vertellen we je graag meer over onze aanpak, visie en pedagogisch beleid. Kom je op rondleiding?
Kom op rondleiding