Recept voor...
Een grote pan linzensoep
Ingrediënten
- 1 bakje verse Kurkuma
- Kerriepoeder
- 1 zakje linzen 300 gram
- Een blikje tomatenpuree
- 3 rode paprika’s
- 12 kleine tomaten
- 1 zakje gesneden uien
- 3 knoflooktenen
- 3 zakken zoete aardappelblokjes
- 2 blikken kokosmelk
- Klein bakje verse basilicum
- 6 Zonnatura bouillontabletten
Bereidingswijze
- Vul de pan met water en kook hierin het zakje linzen alvast gaar met de zes bouillonblokjes.
- Bak de uien in een koekenpan
- Als de uien licht verkleurd zijn voeg je de geperste knoflookteentjes toe samen met de verse geschilde kurkuma - snijd deze in plakjes of doe ze door de knoflookpers.
- Voeg wat kerriepoeder toe en bak de tomatenpuree even mee.
- Snijd de tomaten en de paprika’s en grill deze even lekker in de oven, dit geeft meer smaak aan de groenten. Je kunt hier ook wat knoflook en basilicum aan toevoegen.
- Doe de zoete aardappelblokjes bij de linzen
- Voeg na 20 min de gegrilde paprika’s en tomaatjes toe. Laat dit even mee pruttelen.
- De uien met kruiden kunnen in de pan samen met de kokosmelk.
- Pureer de inhoud na een half uurtje met de staafmixer.
Eet smakelijk!
Bekijk hier de video: