Recept:
Zilvervliesrijst, spitskool en kipfilet (4 personen)
Ingrediënten:
- 300 gram zilvervliesrijst
- 250 gram scharrel kipfiletblokjes
- 450 gram gesneden spitskool
Lekker om toe te voegen:
- 30 gram biologische Sultana rozijnen
- 1 biologische appel
Voorbereiding:
Snijd de kipfilet kleiner indien nodig. Deze stukken kunnen wel eens te groot zijn (of zorg ervoor dat je na het stomen van de kip, de kip in kleine stukjes plukt).
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de spitskool in 10 minuten gaar. (Tip: wok de spitskool met een beetje olijfolie in plaats van die te koken. Breng op smaak met kruiden zoals kerriepoeder en biologische sojasaus.)
- Bak de kipfilet in de wok óf stoom net zoals Sita de kip (dit zorgt voor een malsere en zachtere kip).
- Giet de rijst af en hussel de rijst, kip en spitskool door elkaar.
Voor meer variatie en extra smaak kun je nog rozijnen, stukjes mango of een geraspt appeltje door de rijst doen.
Smullen maar!
Bekijk de video!